Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaa mukaan Terveyskeskusten kilpailukyky -valmennusohjelmaan

Etelä-Pohjanmaa on valittu mukaan Sitran terveyskeskusten kilpailukyky -valmennusohjelmaan. Valmennusohjelman keskeisenä tavoitteena on parantaa terveyskeskusten kilpailukykyä muun muassa kehittämällä niiden liiketoimintaosaamista, markkinointiviestintää sekä asiakaslähtöistä toimintaa. Etelä-Pohjanmaalta mukana ovat Kuntayhtymä Kaksineuvoisen, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän, JIK ky:n, Seinäjoen, Lapuan ja Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen terveyskeskukset.

Hankkeen projektipäällikkö Tanja Penninkankaan mukaan toiminnan sisältöjen kehittäminen on erittäin tärkeää, sillä jatkossa julkinen perusterveydenhuolto kilpailee asiakkaista yksityisten terveyspalveluja tarjoavia yrityksien kanssa.

− Valmennusohjelmassa innostetaan kehittämään ratkaisuja, jotka sopivat terveyskeskusten perustoimintaan mutta samanaikaisesti tähtäävät parempaan ja kilpailukykyisempään asiakaspalveluun. Etelä-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueiden ja kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelujohtajat ovat sitoutuneet valmennusohjelman tavoitteisiin ja muutostyöhön, Penninkangas kertoo.

Valmennusohjelma toteutetaan osana Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistusta 17.10.2018–31.12.2020 välisenä aikana. Hankkeen hallinnoijana toimii Etelä-Pohjanmaan liitto. Kumppaneita toteuttamisessa ovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon kehittämisyksikkö Aksila sekä Laatukeskus Oy.

Lisätietoja:

Tanja Penninkangas, SOTE-tuotannon vastuuvalmistelija, projektipäällikkö
puh. 040 3517 710, s-posti: tanja.penninkangas@etela-pohjanmaa.fi

 

Sitran uutinen aiheesta: https://www.sitra.fi/uutiset/sitran-huomisen-terveyskeskus-valmennusliigassa-mukana-viisi-maakuntaa/