Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan sote-palvelurakenteen ja -verkon valmistelua jatketaan 1+7-mallin pohjalta

Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua ohjaava poliittinen SOTEMAKU-johtoryhmä päätti 19.6.2018 pidetyssä kokouksessaan, että Etelä-Pohjanmaan sote-liikelaitoksen ja sote-keskuksen palvelurakenteen ja -verkkojen valmistelua lähdetään viemään eteenpäin niin sanotun 1+7-mallin pohjalta.

Päätöksen mukaisesti Seinäjoella on maakunnan koottuja palveluja sekä perustason palveluja. Muina aluetoimipisteinä ovat Alajärvi, Alavus, Ilmajoki, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka ja Lapua. Nämä sisältävät tulevan liikelaitoksen alueella olevat vuodeosastot. Muut toimipisteet määrittyvät jatkovalmistelussa väestön palvelutarpeiden mukaisesti.

Palveluiden tuottaminen kahdelle tasolle

Uudessa sote-mallissa maakunnan palveluiden tuottaminen jakautuu kahdelle tasolle: perustason palveluita tuottavaan sote-keskukseen ja muun muassa sosiaalihuollon ja erikoistason palveluita tuottavaan sote-liikelaitokseen.

Sote-liikelaitos hoitaa jatkossa nykyisiä sosiaali- ja terveydenhuollon julkisia palveluita. Sote-keskuksen toiminta sijoittuu aitoon markkinaympäristöön. Maakunnan sote-keskus ja yksityisten palveluntuottajien sote-keskukset toimivat yhtenäisin periaattein.

 

Lisätietoja: