Ajankohtaista

Kaikki vaikuttamistoimielimet järjestäytyneet Etelä-Pohjanmaalla

Maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan nuorisovaltuuston sekä vammais- ja vammaisneuvostot 1.1.2020 alkaen. Etelä-Pohjanmaalla vaikuttamistoimielimet ovat kuitenkin käynnistäneet toimintansa etuajassa, ja maakunnallinen nuorisovaltuusto sekä vanhus- ja vammaisneuvostot ovat nyt järjestäytyneet.

Valmistelujohtaja Asko Peltola on tyytyväinen tilanteeseen ja pitää vaikuttamistoimielinten roolia erittäin tärkeänä.

– Toimielinten ennakoiva käynnistäminen antaa meille mahdollisuuden ottaa niiden kautta edustetut ryhmät mukaan uuden maakunnan rakentamiseen. Mielestäni suunnitteluvaihe on juuri oikea aika avata vaikuttamiskanavat, koska silloin kaikki mahdollisuudet vaikuttaa uuden maakunnan toimintojen rakentumiseen ovat olemassa, Peltola sanoo.

Alla olevista linkeistä voit tutustua tarkemmin vaikuttamistoimielinten kokoonpanoihin sekä lukea puheenjohtajien ajatuksia ja odotuksia ryhmien toimintaan liittyen.

Nuorisovaltuusto

Maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Pitkäkangas Alajärveltä, 1. varapuheenjohtajaksi Viivi Piri Kauhavalta ja 2. varapuheenjohtajaksi Iisak Haukkala Ilmajoelta.

Lue lisää »

Vammaisneuvosto

Maakunnallisen vammaisneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Sari Riskumäki Kurikasta, 1. varapuheenjohtajaksi Tuomas Koivuniemi Kauhajoelta ja 2. varapuheenjohtajaksi Sirpa Lammi Kauhavalta.

Lue lisää »

Vanhusneuvosto

Maakunnallisen vanhusneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Kustaa Kujala Seinäjoelta, 1. varapuheenjohtajaksi Anna-Liisa Niemi Kauhavalta ja 2. varapuheenjohtajaksi Irma Harjula Teuvalta.

Lue lisää »