Ajankohtaista

LAPE-akatemia 2019

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin vaikuttava johtaminen vaatii eri toimijoiden yhteistyötä. LAPE-akatemia kokoaa kunkin maakunnan, kuntien sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen johdon sekä järjestöjen ja seurakuntien edustajat yhteiseen oppimisprosessiin. Oppimisprosessin lopputuloksena luodaan yhteistyön toimintamallit, sopimukset ja rakenteet, jotta palveluista saadaan lapsi- ja perhelähtöisiä. Johtajat saavat tukea entistä vaikuttavampaan toimintaan, kokonaisuuksien ymmärtämiseen sekä verkostojen johtamiseen yhteisessä toimintaympäristössä.

Piirroskuva, jossa monta erilaista ihmistä pyöräilee yhdellä polkupyörällä, jossa on peräkkäin monta satulaa. Yhdellä pyöräilijällä on viiri, jossa lukee "Lapsen oikeudet".

LAPE-akatemia starttaa valtakunnallisella tilaisuudella Helsingin Paasitornissa 20.3.2019. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä tai myöhemmin tallenteena osoitteesta täältä »

Tilaisuuden ohjelma »

LAPE-akatemiat jatkuvat kolmella maakunnallisella valmennuspäivällä. Etelä-Pohjanmaan LAPE-akatemiat toteutetaan 16.5. ja 19.9. 2019 Seinäjoella (Frami, auditorio 1) sekä 12.11.2019  Tampereella YTA-alueen yhteisenä tilaisuutena.

LAPE-akatemia toteutuu riippumatta siitä, miten maakunta- ja sote-uudistus eduskunnassa etenee. Lapsi- ja perhelähtöisyyttä tarvitaan lisää joka tapauksessa.