Ajankohtaista

Maakunta- ja sote-uudistuksessa on perustettu kansalaisten osallisuutta vahvistavia toimielimiä

Maakunta ja sote-uudistusta koskevat lakipaketit on pääosiltaan saatettu eduskuntakäsittelyyn. Hallituksen tavoitteena on saada uudistusta koskevat lait vahvistetuiksi eduskunnassa kevätistuntokauden 2018 aikana.

Maakuntien kanssa käytävät simulointikeskustelut ovat tältä keväältä hoidetut. Eri ministeriöiden kanssa käydyissä keskusteluissa käytiin läpi hyvässä hengessä Etelä-Pohjanmaan tulevaisuuden näkymiä ja haasteita.

Maakunnallisten osallisuutta vahvistavien toimielinten perustamista on viety eteenpäin. Vanhusneuvoston, vammaisneuvoston ja nuorisovaltuuston edustajille on pidetty informaatiotilaisuudet ja jatkokeskusteluista on sovittu. Esitykset maakunnallisten toimielinten ennakoivasta perustamisesta on tarkoitus tuoda maakuntahallituksen käsittelyyn 23.4.

Maakuntakonsernistrategiaa on työstetty useissa työpajoissa ja sen päälinjaukset on tarkoitus hyväksyä huhtikuun aikana.

Lisätietoja: valmistelujohtaja Asko Peltola, puh. 0400 590 123

 

Maakuntahallitus sai 26.3. järjestetyssä kokouksessaan tilannekatsauksen maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä. Kokoustiedote kokonaisuudessaan on luettavissa täältä »