Ajankohtaista

Mediauutisointi koskien Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhdistymistä ja jättisairaalan syntymistä Suomeen

Aamulehti uutisoi 9.11.2018, että Suomeen syntyy uusi jättisairaala, ja Pirkanmaan, Kanta-Hämeen sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit aikovat yhdistää hoitonsa yhteiseen yritykseen. Artikkelin otsikossa kerrotaan myös, että Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhdistymisestä päätetään joulukuussa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kannalta liittymisen uutisointi on ennenaikaista ja osin harhaanjohtavaakin selvitystöiden keskeneräisyyden takia. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on sitoutunut ainoastaan selvitystyön ensimmäiseen vaiheeseen, joka koskee yhteisen alustayhtiön perustamista Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kanssa. Tuleva alustayhtiö ryhtyisi sitten laatimaan mahdollista yhteistä liiketoiminta- ja rahoitussuunnitelmaa.

Yhteistyön tiivistäminen erityisvastuualueen, Tays ERVA, sisällä on tärkeää ja sen takia Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa olla mukana selvitystyössä, mutta valmisteluvaihetta pidemmälle päätöksiä ei ole tehty.

 

Lisätietoja:

vastuuvalmistelija Päivi Leikkola, p. 050 474 3125, paivi.leikkola@epshp.fi

sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki, p. 050 474 4100, jaakko.pihlajamaki@epshp.fi