Ajankohtaista

Sote-koordinaattoriksi valittiin Päivi Saukko

Maakuntahallitus päätti 26.3.2018 järjestetyssä kokouksessaan valita avoimena olleeseen sote-koordinaattorin tehtävään YTM Päivi Saukon. Sote-koordinaattori on osa Etelä-Pohjanmaan sote-valmistelun kokonaisuutta, ja toimenkuva sijoittuu toimivaan sote-tiimiin.

– Saukolla on pitkä kokemus sosiaalityöstä mm. Alavuden ja Seinäjoen kaupunkien palveluksessa. Hän on työskennellyt vuodesta 2016 sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijana Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa, mikä antaa hänelle hyvät eväät sote-koordinaattorin tehtävien hoitamiseen, toteaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Lasse Anttila.

Koordinaattorin pääasiallisena tehtävänä on vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmän, palvelujen ja ammatillisen toiminnan integraation valmistelua monialaisessa maakunnassa ja tulevan maakunnan toimijaverkostossa, joka käsittää niin kunnat ja järjestöt kuin yksityisetkin palvelun tuottajat. Koordinaattorin tehtäväkokonaisuus muodostuu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluverkon taustoitustyöstä ja valmistelusta osana sote-järjestäjän ja liikelaitoksen toiminnan kokonaisuutta sekä palvelustrategian ja palvelulupauksen sekä hyvinvointi ja terveys (HYTE) -rakenteiden ja toimintojen valmistelusta.

Sote-koordinaattorin tehtävään saapui määräaikaan mennessä yhteensä 14 hakemusta. Hakijoista neljä valittiin haastatteluihin, joista vastasivat maakuntahallituksen puheenjohtaja Lasse Anttila, väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) puheenjohtaja Linda Leinonen, muutosjohtaja Harri Jokiranta ja valmistelujohtaja Asko Peltola.

Lisätietoja: valmistelujohtaja Asko Peltola, puh. 0400 590 123; Harri Jokiranta, muutosjohtaja, puh. 040 774 8402

Maakuntahallituksen kokoustiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täältä »